GRAN SMOG
Opis
Mycie komór wędzarniczych, piekarników i kominków. Skoncentrowany preparat do czyszczenia komór wędzarniczych, rusztów, grilli, piekarników, kominków, piecyków. Zalecany w warunkach przemysłowych. Skutecznie usuwa przypalone zanieczyszczenia tłuszczowe i smoliste (zwęglone węglowodany, białka, tłuszcze) pozostawiając powierzchnię czystą i błyszczącą; zawiera inhibitory korozji; toleruje twardą wodę; ulega biodegradacji. W dużym stężeniu doskonale rozpuszcza stare, kilkunastoletnie, nawarstwione wyprawy polimerowe. Posiada neutralny zapach. Atest PZH nr HŻ/01840/01/2007.Produkt dostępny w pojemnościach:1L,5L,10L,20L.
Zastosowanie:
Piece do pieczenia, tunele piekarnicze. Komory wędzarnicze, kominy odprowadzające dym. Grille, kominki. Posadzki ceramiczne, PCV.
Metody użycia:
• stężenie 500-1000 ml / 1 l wody; • czas działania 10-20 minut; • temperatura 40-60 °C; • zmyć wodą, wytrzeć; • stężenie 3-4 l / 10 l wody; • czas reakcji około 30 minut.